Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop

Infrarood verwarming woonkamer kopen bij Warmteshop Mechelen

De hedendaagse infraroodverwarming is dé manier om je woonkamer comfortabel te verwarmen met infrarode straling. De kracht hiervan zit in het direct verwarmen van objecten in plaats van lucht, wat resulteert in een snelle en efficiënte warmte in je woonomgeving.

Waar traditionele elektrische kachels voornamelijk de lucht verwarmen, focussen infraroodpanelen zich op het direct opwarmen van objecten en mensen in de kamer, wat leidt tot een gelijkmatige en vlotte warmteverspreiding. Dit optimaliseert het comfort in je woonkamer en is bovendien energie-efficiënt.

Infraroodpanelen van Warmteshop Mechelen komen in verscheidene designs, elk met unieke eigenschappen. Terwijl sommige specifiek ontworpen zijn voor het verwarmen van personen, zijn andere gericht op objecten of volledige ruimtes. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten, geschikt van kleine tot grootschalige ruimtes.

Om het perfecte paneel voor jouw situatie te vinden, is het cruciaal de behoeften van de ruimte en de gewenste warmte-intensiteit te overwegen. Kies voor een kwaliteitsvol en effectief paneel voor optimale resultaten. Bezoek ons in Mechelen voor persoonlijk advies over infrarood verwarming voor jouw leefruimte.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Infrarood verwarming: topkeuze voor nieuwbouw in Mechelen

Voor nieuwe residentiële en zakelijke bouwprojecten in Mechelen is infrarood verwarming een uitstekende optie. Of je nu een vrijstaand huis of appartement in gedachten hebt, kiezen voor infrarood verwarming in nieuwbouw staat synoniem voor duurzaamheid en kostenefficiëntie.

Een succesvol nieuwbouwproject begint bij een slim ontwerp. Hierin worden idealiter elementen zoals oriëntatie naar de zon meegenomen om optimaal te profiteren van natuurlijk zonlicht. Ook zaken als de isolatiekwaliteit en het gebruik van zonne-energie spelen een sleutelrol in het minimaliseren van verwarmingskosten.

Naast het inzetten op duurzame bouwstrategieën, is het essentieel om te investeren in energie-efficiënte apparaten, waaronder elektrische boilers en natuurlijk infrarood verwarming. Warmteshop Mechelen presenteert infraroodverwarming als een zeer effectieve verwarmingsoplossing voor nieuwbouw. Dankzij de uitstekende isolatie van hedendaagse constructies, heb je slechts een fractie van energie nodig om een aangenaam binnenklimaat te creëren.

Kostenoverzicht warmtepomp, infrarood verwarming en gaskachel bij Warmteshop Mechelen

Bij de bouw van een nieuwe woning in Mechelen komt de vraag naar voren welk verwarmingssysteem het beste past. Gasloos verwarmen staat tegenwoordig hoog op de agenda vanwege duurzaamheids- en energie-efficiëntievoordelen. We presenteren je hier een kostenvergelijking tussen een warmtepomp, infrarood verwarming en een gaskachel.

Wanneer je een warmtepomp of gasverwarming overweegt, moet je denken aan een stookruimte, evenals de aanleg van pijpleidingen en radiatoren. De inrichting van een stookruimte schat men op ongeveer 15.000 euro, en leidingen en radiatoren kosten gemiddeld zo’n 3.000 euro. Hierbij komen de kosten voor installatie en onderhoud.

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een gaskachel liggen rond de 180 euro, plus 70 euro voor schoorsteenonderhoud en 40 euro aan elektriciteitskosten voor de pomp. Voor een warmtepomp wordt ongeveer 150 euro aan jaarlijkse onderhoudskosten en 40 euro aan elektriciteitskosten gerekend.

Het infrarood verwarmingssysteem van Warmteshop Mechelen is uniek vanwege het ontbreken van terugkerende onderhoudskosten. Het systeem is eenvoudig te installeren zonder pijpleidingen of schoorsteenonderhoud. De hoge energie-efficiëntie betekent op lange termijn ook een flinke besparing, vooral in nieuwe huizen.

Leven zonder gas in Mechelen en omstreken

Heb je een nieuw huis in Mechelen en omstreken, en wil je volledig gasvrij zijn? Dit kan in een energiezuinig, nul-energie of passief huis. Voor elk van deze opties moet je verwarmings-, warmwater- en kookoplossingen overwegen.

Voor koken kun je denken aan een elektrische inductiekookplaat. Overweeg voor efficiënte en duurzame verwarming de infrarood verwarming van Warmteshop Mechelen. Hoewel infrarood verwarming geen warm water levert zoals een CV-ketel, is een eco-boiler een geweldige oplossing.

Een kwalitatieve elektrische boiler warmt het water eens per week op tot 70°C om legionellabacteriën te voorkomen. Met een eco-boiler bespaar je ook tot 40% op elektriciteitskosten.

Een interessant alternatief is infrarood als aanvullende verwarming te gebruiken in combinatie met een lucht-waterpomp voor de vloerverwarming. Deze pomp haalt energie uit de buitenlucht voor zowel ruimteverwarming als warm water. Voeg zonnepanelen toe aan je woning om de maandelijkse elektriciteitskosten te drukken.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte