FAQ

Warmteshop

Bespaar tot 70% met infrarood verwarming? Meest gestelde vragen

De Technische Universiteit van Kaiserslautern heeft in een onderzoek geconcludeerd dat infraroodpanelen een besparingspotentieel van maximaal 70% kunnen bieden. Klantfeedback bevestigt deze significante besparingen. Desalniettemin is het essentieel om dergelijke beweringen kritisch te evalueren, omdat grote besparingen soms kunnen leiden tot een afname van het warmtecomfort.

De sleutel tot dergelijke besparingen ligt in de combinatie van diverse factoren. Een daarvan is optimale efficiëntie die de warmteperceptie in het menselijk lichaam regelt. Verdere aspecten zijn het juiste infraroodspectrum en verminderd warmteverlies bij slechte isolatie ten opzichte van traditionele verwarming.

Een realistischere schatting zou een energiebesparing van circa 30% zijn, zonder compromissen in comfort. Een extra voordeel van infraroodpanelen is de capaciteit om de kamertemperatuur met 2 graden te verlagen zonder comfortverlies. Dit verhoogt de energie-efficiëntie van de infrarood verwarming van Warmteshop Mechelen.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe werken infraroodpanelen?

Bevestig, sluit aan en ervaar de warmte! Hoewel infraroodpanelen elektrisch zijn, zijn het geen reguliere verwarmers. Ze simuleren de grootste natuurlijke warmtebron: de zon. In plaats van lucht te verwarmen, verwarmen infraroodgolven direct personen en objecten.

Deze panelen genereren niet alleen directe golven, maar ook indirecte golven die door objecten in de ruimte worden gereflecteerd. Hierdoor ontstaat een omhullend warmtegevoel, waarbij je warmte ervaart vanuit elke hoek van de kamer. 

Een bijkomend voordeel is dat deze verwarming vocht uit muren verwijdert zonder de lucht uit te drogen, wat bijdraagt aan een gezondere ademhalingsomgeving. De infrarood verwarming van Warmteshop Mechelen is daarmee een ideale keuze voor elke setting.

Kan een heel huis verwarmd worden met infraroodverwarming?

Absoluut. Onze panelen kunnen zowel nieuwe als bestaande woningen volledig verwarmen. Een correcte berekening van jouw verwarmingsbehoefte is echter cruciaal. Bij Warmteshop Mechelen helpen we je graag hiermee.

Verder zijn de begininvesteringen voor infraroodverwarming relatief lager dan bij andere systemen. Installatie is ook simpel en schoon, zonder de noodzaak voor pijpleidingen.

Voor gedetailleerde info, benader gerust ons team bij Warmteshop Mechelen.

Waarom zijn de infraroodpanelen van Warmteshop iets prijziger?

Elk van onze producten wordt ambachtelijk en met de hand geproduceerd in Duitsland, wat een garantie is voor pure vakmanschap. Voor de vervaardiging van onze infraroodpanelen selecteren we enkel de beste materialen die specifiek voor dit doel zijn ontwikkeld.

Vooraleer een product onze werkplaats verlaat, ondergaat het een rigoureuze kwaliteitscontrole. Dit toont aan dat we niet simpelweg de goedkoopste optie najagen. Wij geven met trots een volledige garantie van 5 jaar op onze Welltherm infraroodverwarming.

Er zijn concurrenten die uitpakken met garanties van 10 tot zelfs 15 jaar, maar wanneer men de details nagaat, blijkt vaak dat er slechts 2 jaar garantie is op de elektronische componenten, welke doorgaans als eerste defecten vertonen. Bij Warmteshop Mechelen krijg je niet alleen professioneel en persoonlijk advies, maar ook een toegewijde dienst na verkoop.

Onze toewijding stopt niet na de verkoop van onze infraroodproducten. We streven ernaar dat elke klant tevreden is en kan genieten van comfortabele warmte, terwijl hij/zij ook bespaart op de energierekening.

Bij het kiezen van een verwarmingssysteem zijn niet alleen de initiële kosten van belang, maar ook onderhoud, dienstverlening en energie-efficiëntie. Onze infrarood warmtepanelen van Warmteshop Mechelen zijn uitermate energiezuinig en de investering betaalt zich op termijn terug. Jouw tevredenheid is voor ons van groot belang en we hopen op jouw positieve aanbeveling.

Wat voor extra kosten veroorzaakt infrarood verwarming?

Bij veel verwarmingsoplossingen lopen de bijkomende en onderhoudskosten al snel op. Met infraroodverwarming van Warmteshop Mechelen vermijd je deze extra kosten.

De infraroodverwarming van Warmteshop Mechelen staat synoniem voor efficiëntie. Voor een kamer van 20m², die een verwarmingsenergie van 66,5 kWh/m²/jaar nodig heeft, is een infraroodpaneel van slechts 1250 watt voldoende. Uiteraard zijn er variaties afhankelijk van de thermische isolatie van het pand en persoonlijke gebruiksgewoonten.

Een nauwkeurige thermostaatinstelling kan verdere besparingen opleveren. De gegenereerde warmte resulteert meteen in een comfortabele kamertemperatuur zonder verticale temperatuurverschillen, waardoor warmteophoping onder het plafond geen kans krijgt.

Een ideale opstelling combineert een infraroodpaneel van Warmteshop Mechelen met zonnepanelen. Door zelf stroom te produceren, verminder je jouw afhankelijkheid van fluctuerende elektriciteitsprijzen. We adviseren klanten eveneens te overwegen te investeren in degelijke isolatie en zonne-energie.

In onze prijsoverzichten geven we je een inkijk in actuele projecten. Zo krijg je een helder beeld van de investeringskosten, benodigde materialen en energiebehoeften.

Hoe onderscheidt een infrarood straler zich van een infrarood paneel bij Warmteshop Mechelen?

Een infrarood straler, die roodachtig licht uitstraalt, werkt op kortegolf-infrarood (infrarood A) en bevindt zich deels binnen het zichtbare spectrum. Daarentegen zijn de infrarood panelen van Warmteshop Mechelen bekend als ‘dark emitters’. Ze stralen lange golf infrarode stralen uit (infrarood C), die diep in de huid dringen. Deze panelen verwarmen zowel het lichaam als de omgeving op een aangename manier.

Ze zijn daardoor ideaal om woonruimtes te verwarmen en zorgen voor een behaaglijke sfeer. Infraroodstralers zijn voornamelijk bedoeld voor buitenruimtes, zoals terrassen, vanwege hun intensieve hitte en het risico op verwondingen als ze binnen handbereik worden geplaatst.

Zijn de infrarood panelen van Warmteshop Mechelen veilig voor kinderen?

Elk product dat voor kinderen toegankelijk is, vereist extra maatregelen voor veiligheid. De infraroodpanelen van Welltherm en Ecaros, verkrijgbaar bij Warmteshop Mechelen, zijn ontworpen om aan de muur te hangen, ook binnen handbereik van kinderen, en voldoen daarom aan rigoureuze veiligheidsnormen.

Het grootste gevaar bij verwarmingstoestellen is het risico op brandwonden. De panelen van Welltherm en Ecaros zijn TÜV-gecertificeerd en hebben een maximale temperatuur van 115°C aan het oppervlak, wat brandwonden helpt voorkomen.

Daarnaast zijn de randen van deze panelen zacht afgewerkt, waardoor het risico op verwondingen door scherpe hoeken is uitgesloten.

De infraroodpanelen van Welltherm en Ecaros bevatten geen schadelijke stoffen zoals plastics of elektrosmog. Ze bevorderen juist een gezond binnenklimaat, wat bijdraagt aan het welzijn van jouw gezin.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte